FAQ skiskolen

Det er helt normalt å både føle seg nervøs og ha mange spørsmål når man skal lære seg noe helt nytt. Her kan du finne svar på de vanligste spørsmålene vi får fra våre kursdeltagere og deres foresatte.


Book kurs

Kurs

Hva er aldersgrensen for å være med på kurs hos SNØ?

På SNØ har vi fire år som nedre aldersgrense på våre gruppekurs. For fireåringer tilbyr vi skileik alpintkurs. For barn som er yngre enn 4 år, anbefaler vi privattimer.

Hvor skal jeg møte opp når jeg skal på kurs/privattime?

Alle våre gruppe- og privattimer har oppmøteplass ved kursdisken i 1. etasje. Du finner kursdisken innerst i Velkomstsenteret, ved siden av skiutleien.

Hvor lenge før kurset starter bør jeg møte opp på SNØ?

Sørg for at du møter opp til avtalt tidspunkt som leksjonen starter, ferdig skiftet og med utstyret klart. Det kan være lurt å beregne god tid til å gjøre unna toalettbesøk, få litt mat i magen og skifte til tørre/varme klær først. Dersom du skal leie utstyr anbefaler vi at du møter opp minst 30 minutter før kursstart.

Hvilken informasjon må jeg som forelder gi til skiskolen/instruktørene før mitt barn skal på kurs?

I utgangspunktet trenger vi ikke noe spesiell informasjon annet enn det du allerede har oppgitt under påmeldingen. Dersom det er annen informasjon du mener vi bør ha, ber vi deg ta konakt med oss i forkant av kurset på kontakt@snooslo.no eller snakke med instruktøren ved oppmøte. Vi har taushetsplikt.

Hvordan vet jeg hvilket kursnivå som passer for meg?

denne siden vil du finne informasjon om de ulike kursnivåene. Hvis du fortsatt er i tvil etter å ha lest denen siden, hjelper vi deg selvfølgelig med å finne riktig nivå for deg.

Hvilket utstyr trenger jeg for å delta på skiskolen?

Selv om SNØ er innendørs er det likevel ca -4 grader inne i snøsonen. Du bør derfor kle deg som til en vinterdag med ull innerst på kroppen, samt varm jakke, bukse, hansker, buff og hjelm. I tillegg trenger du ski/snowboard (alt etter hvilket kurs du har meldt deg på), ski-/snowboardstøvler og staver (barn trenger ikke staver). Du kan ta med eget utstyr eller leie i utstyrsleien.

Er leie av ski/snowboard inkludert i skiskolen?

Utstyr er ikke inkludert i kursprisen men kan leies i utstyrsleien i 1. etasje.

Er heiskort inkludert i skiskolen?

Vi har ikke tradisjonelle heiskort på SNØ, men kun én adgangsport som man skanner seg inn i og deretter har man tilgang til hele anlegget. Inngang til snøsonen er inkludert under selve leksjonen, men dersom du ønsker å bli i bakken etter kurset er ferdig må du kjøpe et SNØpass.

Hvor lange ski/snowboard bør jeg ha?

Lengden på ski/snowboard kommer an på hvor mye du har stått på ski/snowboard tidligere, men generelt kan man si;

Nybegynner barn: ski/snowboard bør rekke opp til brysthøyde

Nybegynner voksen: ski/snowboard bør være din høyde minus 10-15 cm

Det er også lurt å tenke på at skiene bør være myke og lettsvingte. Desto mer du har kjørt på ski/snowboard tidligere, desto mer kan du gå opp i lengde og stivhet på ski/snowboard. Men for barn er det generelt bedre med litt kortere ski i starten. Dersom du skal leie/kjøpe utstyr hjelper vi deg med å finne den perfekte lengden for deg.

Når og hvor betaler jeg for skiskolen?

Du betaler for kurs samtidig som du booker det på vår nettside. Privattimer betales ved oppmøte i vårt velkomstsenter, før leksjonen starter.

Hva gjør jeg hvis jeg må avbestille et kurs eller en privattime?

Kansellering må skje skriftlig til kontakt@snooslo.no, snarest mulig og senest syv virkedager før kurset/privattimen begynner. Ved avbestilling inntil syv virkedager før oppstart vil kursavgiften minus et administrasjonsgebyr på 100,- bli refundert. Les mer om våre betalingsvilkår her.

Må jeg ha med meg bekreftelse på bestilling til skiskolens oppstart?

Nei, det trenger du ikke. Vi har all informasjon vi trenger, men det kan være lurt å holde seg oppdatert på detaljer om kurset på Min SNØ.


Les mer om:

Ofte stilte spørsmål på SNØ

Ditt første besøk

Utstyrsleie

Ski- og snowboardkurs på SNØ