SNØ - Nivåer ski-og snowboardkurs

Nivåer ski-og snowboardkurs

På SNØ tilbyr vi kurs for alle nivåer i alpint, snowboard og freeski. Disse deles opp i level 1-4. Du kan lese mer om disse nedenfor.

2020-02-18 Rammelaus Snø 10 copy

Alpint

Level 1 grønn - Nybegynner

Barn

Igjennom lek og moro lærer vi å håndtere skiene. Vi blir kjent med utstyret og lærer å gli, bremse og ta våre første svinger i barnebakken. Trenger ingen forkunnskaper, men må kunne klare seg uten foresatte under kurset. Målet i løpet av kurset er å lære å ploge/plogsvinge.

Ungdom/voksen

Vi starter rolig i et kontrollert miljø for å skape trygghet på ski. Vi blir kjent med utstyret og lærer å gli og bremse før vi prøver oss på vår første sving. Trenger ingen forkunnskaper. Målet i løpet av kurset er å kunne ploge/plogsvinge.

Level 2 blå - Litt øvet

Barn

Kurset for de som kan det grunnleggende. Kan bremse og svinge i plog i den minste bakken. Med morsomme øvelser trener vi på å svinge, bremse og balanse i familiebakken. Vi fokuserer på å øke fartskontroll og bli mer selvstendige. Vi øver oss på koppheis. Målet i løpet av kurset er å komme seg fra plog til parallelle ski.

Ungdom/voksen

Kurset for de som kan det grunnleggende. Kan bremse og svinge i plog i den minste bakken. Vi bygger videre på det vi allerede kan. Vi drar opp i familiebakken og trener på fartskontroll ved å fokusere på å sving, bremse og balanse. Målet i løpet av kurset er å komme seg fra plog til parallelle ski.

Level 3 rød - Øvet

Barn

Kurset for de som har fartskontroll og svinger kontrollert i familiebakken, med parallelle ski. Må kunne ta koppheisen alene. Vi fokuserer på å få skiene over på kant for å kunne øke fartskontrollen. Vi vil også prøve oss i litt brattere terreng på en sikrere og mer effektiv måte. Målet i løpet av kurset er å få skiene over på kant når vi svinger.

Ungdom/voksen

Kurset for de som har fartskontroll og svinger kontrollert i familiebakken, med parallelle ski. Må kunne ta koppheisen alene. Vi fokuserer på å få skiene over på kant for å kunne ha kontroll i brattere terreng. Vi øker farten litt og jobber med å få mer flyt, rytme og trygghet i svingene. Målet i løpet av kurset er å få skiene over på kant i sving.

Level 4 svart - Viderekommen

Ungdom/voksen

Kurset for de som har fartskontroll og svinger kontrollert med parallelle ski. Vi fokuserer mer på kant, kraft og rytme. Vi utfordrer oss selv ved å øke farten.

Snowboard

Level 1 grønn - Nybegynner

Barn og voksen

Dette er kurset for de som er helt nye på snowboard, og krever ingen forkunnskaper. Vi øver i nybegynnerområdet på å bli kjent med brettet, øver på balanse og lærer å skli på helkant.

Level 2 blå - Litt øvet

Barn og voksen

Kurset er for de som er klar for å ta steget over i familiebakken. Kan skli ned en bakke kontrollert på helkant. Vi skal på dette kurset skape trygghet i koppheisen og i større bakker. Det øves på overgangene fra helkant til tåkant slik at man kan utføre enkle svinger, og får kontroll på bremseteknikken.

Level 3 rød - Øvet

Barn og voksen

Kurset er for de som nå mestrer sving fra helkant til tåkant, og svinger kontrollert ned hele familiebakken. Vi øver på å bedre teknikken for å øke fartskontroll. For deltakere som ønsker det, gir vi også en liten innføring i de minste elementene i parken.

Level 4 svart - Viderekommen

Barn og voksen

På dette kurset vil du anledning til å utvikle deg videre i parken. Du er trygg på de enkleste elementene og vil ta steget over til større hopp, eller kanskje finpusse teknikken på et triks? Her vil utvikling stå i fokus og vi tilpasser opplæringen etter gruppens ønsker og behov.

Les mer om:

Ski- og snowboardkurs på SNØ

Langrennsløypa på SNØ

Alpinløypene på SNØ

Nybegynnerområdet

Ditt første besøk