SNØ - Nivåer ski- og snowboardkurs

Nivåer ski- og snowboardkurs

På SNØ tilbyr vi kurs for alle nivåer i alpint, snowboard og freeski. Disse deles opp i level 1-3. Du kan lese mer om disse nedenfor.

2020-02-18 Rammelaus Snø 10 copy

Alpint

Level 1 grønn - Nybegynner

Barn Gjennom lek og moro lærer vi å håndtere skiene. Vi bli kjent med utstyret og lærer å gli, bremse og ta våre første svinger i nybegynnerområdet. Man skal ikke ha noen forkunnskaper, men må kunne klare seg uten foresatte under kurset. Målet i løpet av kurset er å lære å ploge og plogsvinge.

Ungdom/voksen Vi starter rolig i et kontrollert miljø for å skape trygghet på ski. Vi blir kjent med utstyret og lærer å gli og bremse før vi prøver oss på vår første plogsving. Man skal ikke ha noen forkunnskaper. Målet i løpet av kurset er å kunne ploge, stoppe og plogsvinge i nybegynnerområdet.

Level 2 blå - Litt øvet

Barn Kurset er for de som kan det grunnleggende. Kan bremse i plog og svinge i plog, i den minste bakken. Med lek, moro og morsomme øvelser trener vi på å svinge, bremse i familiebakken. Vi øver på å bli mer selvstendige når vi kjører. Du vil bli introdusert til koppheisen og lære å bruke denne. Målet i løpet av kurset er å komme seg fra plogsving til parallelle grunnsving.

Ungdom/voksen Kurset er for de som kan det grunnleggende. Kan bremse i plog og svinge i plog, i den minste bakken. Vi bygger videre på det vi allerede kan. Vi øver på å bli mer selvstendige når vi kjører. Du vil bli introdusert til koppheisen og lære å bruke denne. Målet i løpet av kurset er å komme seg fra plogsving til parallelle grunnsving.

Level 3 rød - Øvet

Barn Kurset er for de som svinger kontrollert i familiebakken med parallelle ski. Må kunne ta koppheisen alene. Vi øver på å forstå og bruke kantene på skiene aktivt i lettere terreng. Vi vil prøve oss i brattere terreng og fokusere på å kjøre på en sikker og effektiv måte med bruk av kant. Målet er å forstå og bruke kantene på skiene i høyere grad enn før kursstart.

Ungdom/voksen Kurset er for de som svinger kontrollert i familiebakken med parallelle ski. Må kunne ta koppheisen alene. Vi øver på å forstå og bruke kantene på skiene aktivt i lettere terreng. Vi vil prøve oss i brattere terreng og fokusere på å kjøre på en sikker og effektiv måte med bruk av kant. Målet er å forstå og bruke kantene på skiene i høyere grad enn før kursstart.

Snowboard

Level 1 grønn - Nybegynner

Barn og voksen Dette er kurset for de som er helt nye på snowboard, og krever ingen forkunnskaper. Vi øver i nybegynnerområdet på å bli kjent med brettet, øver på balanse og lærer å skli på helkant.

Level 2 blå - Litt øvet

Barn og voksen Kurset er for de som er klar for å ta steget over i familiebakken. Kan skli ned en bakke kontrollert på helkant. Vi skal på dette kurset skape trygghet i koppheisen og i større bakker. Det øves på overgangene fra helkant til tåkant slik at man kan utføre enkle svinger, og får kontroll på bremseteknikken.

Level 3 rød - Øvet

Barn og voksen Kurset er for de som nå mestrer sving fra helkant til tåkant, og svinger kontrollert ned hele familiebakken. Vi øver på å bedre teknikken for å øke fartskontroll. For deltakere som ønsker det, gir vi også en liten innføring i de minste elementene i parken.

Freeski

Level 1 grønn - Nybegynner

Barn og voksen Man har gode ferdigheter på ski og vil nå utvide ferdighetene på hopp og rails med enkle triks. Man har kanskje prøvd seg litt før med og kjører framlengs på bokser og har hoppet på de minste hoppene. I løpet av kurset skal man bli mer komfortabel på rails og hopp, og lært seg nye triks eller forbedre gamle.

Level 2 blå - Litt øvet

Barn og voksen Dette er kurset for deg som allerede er godt kjent i parken med hopp og rails. Du klarer en 180 - og kanskje 360 - på mindre hopp, og kan skli sidelengs på bokser. Målet med kurset er å videreutvikle ferdighetene og sprenge nye grenser.


Har du spørsmål om kurs og privattimer på SNØ? Vi har samlet alle de vanligste spørsmålene vi får fra våre kursdeltagere og deres foresatte her.

Les mer om:

Ski- og snowboardkurs på SNØ

Langrennsløypa på SNØ

Alpinløypene på SNØ

Nybegynnerområdet

Ditt første besøk