Personvernerklæring

Versjon 2.0 Sist endret 15.09.2019

Vi ønsker at du skal føle deg trygg når du benytter de digitale tjenestene vi har utviklet for deg. Denne erklæringen handler om hvordan SNØ sikrer ditt personvern og hvordan vi samler inn og bruker opplysninger i samsvar med norsk lov. 4301026/1.

Nettsiden snø.no eies og drives av SNØ Oslo AS, Silurveien 2, 0380 Oslo, organisasjonsnummer 815 950 712. Kontaktopplysninger: Tlf. 23 13 70 00, e­post: kontakt@snooslo.no.

1. Behandlingsansvarlig

SNØ Oslo AS v/ CEO er behandlingsansvarlig for behandlingen av alle personopplysninger som inngår i denne personvernerklæringen. Etter personopplysningsloven har SNØ rollen som behandlingsansvarlig.

2. Formålet med å samle inn personopplysninger

Ved å registrere deg på SNØ får du tilgang til å kjøpe SNØ produkter, melde deg på nyhetsbrev for å sikre deg informasjon om hva som skjer på SNØ og motta tilbud rett i din innboks.

Ved å benytte SNØ sine lukkede tjenester, samtykker du til behandlingen av opplysninger du oppgir, eller på andre måter gir fra deg i henhold til personopplysningsloven og bokføringsloven.

3. Hvilken informasjon samler vi om deg?

Opplysninger du selv oppgir:

  • Når du registrerer deg som bruker i SNØ sine digitale tjenester. Eksempelvis navn, adresse, kontaktopplysninger, interesser, o.l.
  • Når du fyller ut profilen på Min Side, dialog du har med SNØ, produkter du kjøper, og endringer du gjør i profilen din.

Opplysninger vi samler inn når du bruker våre tjenester:

  • Informasjon om anvendte enheter og teknologi. Eksempelvis hva du benytter av Mac/PC, nettbrett eller mobil, nettleser, IP/MAC adresse og IMEI nummer, nettverksoperatør og andre relevante systemopplysninger.
  • Ditt bruksmønster. For eksempel hvilke seksjoner du besøker og i hvilken frekvens du gjør det.
  • Din respons på våre kampanjer og aktiviteter, dialog på e­post/SMS og din aktivitet i tjenestene vil bli lagret.

4. Cookies og informasjonskapsler

Webanalyse

SNØ bruker vanlige nettbaserte tjenester som Google Analytics for å samle informasjon om bruken av våre tjenester, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet og videreutvikle våre tjenester. Google Analytics lagrer cookies i nettleseren og registrerer brukerens IP adresse. Google Analytics samler også inn informasjon om enhetens lokasjon basert på IP adresse. Opplysningene brukes til analyse og statistikkformål. Statistikken gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud.

Cookies og LocalStorage

SNØ sine digitale tjenester kan benytte cookies og HTML5 LocalStorage. Cookies er små informasjonskapsler (tekstfiler) som nettsiden lagrer på din mobil, eller datamaskin. LocalStorage er nyere teknologi, men har mye av den samme funksjonaliteten. Dette gjør at nettsiden blant annet kan huske handlingene eller preferansene dine over tid, og dermed blir mer brukervennlig. SNØ bruker følgende: IDtoken ­ for å lagre din ID på din PC/Mac, eller mobil. Refreshtoken ­ for at du skal slippe å logge på tjenesten hver gang du besøker nettsiden.

Google Analytics

Google Analytics bruker førsteparts informasjonskapsler for å samle inn data til statistikkformål. Informasjonen brukes ikke til å identifisere deg som person. Les mer om hvilke Google Analytics og cookies her. https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie usage

Forhåndsinnstilling i mobil enhet eller nettleser om at brukeren aksepterer cookies anses også som et samtykke for SNØ. Du kan alltid velge å ikke akseptere cookies ved å endre datamaskinens innstillinger. Dette kan redusere brukervennlighet og begrense tjenestens funksjoner. Innstillingen i nettleser er også å anse som et samtykke dersom nettleseren er forhåndsinnstilt for aksept. Det samme gjelder for LocalStorage.

For å lese mer om bruk og hvordan du kan reservere deg mot informasjonskapsler på datamaskinen din, se for eksempel: http://www.allaboutcookies.org/manage­cookies/ og Google Analytics ( https://tools.google.com/dlpage/gaoptout )

For å følge med på bruken av informasjonskapsler og andre sporingsmekanismer, kan for eksempel www.ghostery.com eller www.disconnect.me brukes.

Nettbøyer

Vi kan bruke nettbøyer/pikseletikketter. Dette er filer som sporer aktiviteten på nettstedet. Filene lar bl.a annonsesystemer kjenne igjen informasjonskapsler og hvilken enhet du er på, for å tilpasse annonseinformasjon som skal vises og hvilke som har vært vist. SNØ benytter dette for å tilpasse annonsering på Facebook.

Se mer om dette i vår Cookie Policy som ligger på hjemmesiden snø.no

5. Hvordan bruker SNØ dine opplysninger

Vi behandler både personlig identifiserbar informasjon, og ikke­personlig identifiserbar informasjon om deg. Personlig identifiserbar informasjon er opplysninger som identifiserer deg som enkeltperson. Ikke­personlig identifiserbar informasjon er informasjon og eventuelle andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet.

SNØ bruker opplysningene du selv har registrert, og opplysninger som oppstår gjennom bruk av våre tjenester, for at vi skal kunne levere de forventede tjenestene til deg.

SNØ behandler data når vi tilbyr kjøp av produkter og tjenester digitalt, for å se hvem som melder seg på aktiviteter, administrasjon av din profil og holde en direkte dialog med de som ønsker det.

SNØ benytter opplysninger og brukshistorikk for å gi deg tilbud og kommunikasjon i tråd med de samtykker du har gitt.

Informasjon om kjøp oppbevares i fem år etter krav i bokføringsloven.

Dersom du sletter din profil i våre tjenester, vil vi beholde alle data i 4 uker i tilfelle du ombestemmer deg. Etter dette slettes alle opplysninger om deg utover de opplysninger som bokføringsloven krever lagret. Enkelte produkter er knyttet til en registrert bruker og blir derfor refundert ved sletting av profilen.

Dersom din SNØ profil har vært passiv i tre år, slettes basis personopplysninger utover navn og adresse. Når bokføringslovens krav til lagring har utløpt slettes alle opplysninger om deg.

Når du registrerer deg som bruker hos SNØ, blir du først bedt om å oppgi epost adresse, navn og opprette et passord. På dette tidspunktet blir din epost lagret midlertidig i vår database, inntil samtykke er gitt og registreringen er fullført. Dersom samtykke ikke gis innen 4 uker, vil vi slette alle opplysninger vi midlertidig har lagret, uten videre varsler.

6. Utleverer, eller deler SNØ opplysninger til noen?

SNØ deler ikke personopplysninger med andre selskaper, men i visse tilfeller, regulert av lovverk, kan opplysninger overleveres til myndighetene.

7. Hvem behandler dine opplysninger (databehandlere)

Det er primært SNØ AS som behandler personopplysninger, men det er også eksterne partnere som har tilgang til personopplysninger. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere, og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av SNØ AS, i henhold til databehandleravtaler med SNØ.

Følgende er eksempler på situasjoner der personopplysninger deles med andre selskaper:

Når vi ber andre gjøre tjenester på vegne av deg: Dette kan typisk være å gjennomføre en betalingstransaksjon, sende ut en SMS, eller en e­post via eksterne tjenester vi har databehandleravtaler med.

Når vi sikrer dine personopplysninger: Vi bruker skybaserte tjenester til å lagre dine personopplysninger i databaser, identifisere deg når du logger inn, o.l.

Når vi utvikler våre tjenester med eksterne fagfolk: Vi leier inn selskaper som utvikler våre tjenester og på den måten kan ha behov, eller naturlig kommer i kontakt med personopplysninger. Alle leverandører av denne typen vil vi inngå databehandleravtale med.

8. Når ber vi om nytt samtykke?

SNØ kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye offentlige retningslinjer, og på grunn av oppgradering av våre tjenester, eller praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Hvis endringene krever nytt samtykke vil du bli bedt om ny godkjenning når du logger på snooslo.no, eller andre digitale tjenester med samme brukerprofil.

9. Er registrering frivillig?

Du må være registrert for å kjøpe produkter og motta informasjon o.l via våre digitale tjenester. Dette er fordi kvitteringer og transaksjoner for produkter og tjenester som skal benyttes, må lagres digitalt på en brukerprofil. Det er derfor ikke frivillig å registrere seg, men det er valgfritt om man vil motta direkte markedsføring fra SNØ.

10. Hvilke rettigheter har jeg som bruker?

Du kan styre dine samtykker og valg når du er logget inn på snooslo.no. Du har innsyn i dine registrerte persondata, dine registrerte interesser og kjøp.

Andre opplysninger om deg som vi har lagret kan du få ved å ta kontakt med SNØ kundeservice. På samme måte kan du også kreve opplysninger om deg endret, dersom du ikke selv kan endre det på snø.no

Spørsmål, eller innsigelser til behandlingen av dine data, kan sendes på e­post til kontakt@snooslo.no.

Dersom du ønsker det, har du også anledning til å klage på hvordan SNØ behandler dine opplysninger til Datatilsynet: telefon: 22 39 69 00, e­post: postkasse@datatilsynet.no.

11. Endringslogg

Versjon 2.0 ble publisert 15.09.2019