Aksel SFO på SNØ

Aksel SFO er en skolefritidsordning på SNØ med skitilbud for elever fra 4. klasse, etablert av Aksel Lund Svindal. Her får barna tilbringe en dag i uken på alpinski etter skoletid i SFO-tiden.

På Aksel SFO skal barna få være i aktivitet og leke fritt i trygge omgivelser. Målet er at de skal få kjenne på skiglede og den gode mestringsfølelsen, og at barn som kanskje aldri har hatt ski på beina skal få en lav terskel for å prøve det.

“Skilek er viktig! Kanskje kan dette føre til både økt rekruttering i skisporten og et mangfold på tvers av ulike kulturer”, sier Aksel.

Prosjektet

I februar 2020 startet vi en pilot for prosjektet sammen med Lørenskog kommune med 8 barn. I mars økte vi volumet og videreførte prosjektet sammen med Lørenskog kommune og skoler i Lillestrøm. Vi inviterte 4. klassinger fra SFO på Luhr, Gjellerås, Rasta og Kjeller skole til å delta.

Nå er alle åtte barneskolene i Lørenskog kommune med på ordningen og ca 1000 barn har deltatt på Aksel SFO. Vi jobber mot å utvide ordningen til å inkludere flere årskull. Tilbakemeldingene fra prosjektet har vært utelukkende gode, og vi gleder oss veldig til å ta imot enda flere barn i fremtiden.

Gjennomføring

Hver skole får én dag per uke i seks sammenhengende uker. Navneliste for deltakere oversendes i forkant fra SFO til SNØ, og skiutstyret står klart hos Sport 1 Snø når elevene ankommer. Elevene blir mottatt og fulgt av instruktører gjennom hele oppholdet.

Aksels SFO 1920x1300

Akselfondet

I 2016 bestemte Svindal sammen med Telenor, at hans første VM-gull i utfor i Åre skulle smeltes om og danne grunnlaget for Akselfondet. Fra fondet er det delt ut totalt tre millioner kroner til aktiviteter Aksel brenner for og som fremmer idrettsglede.

Blant de som har fått midler er klubber og foreninger som trenger utstyr, tiltak for at flere barn skal få muligheten til å kjøre ski eller som hjelper barn og voksne til å komme seg etter en skade. Totalt 19 tiltak har fått støtte fra fondet - og Aksel SFO på SNØ er et av dem.

Aksel 1920x1300

Viktige bidragsytere

I tillegg til Aksel fondet, har prosjektet flere viktige bidragsytere. På Aksel SFO bidrar Sport 1 Snø med skiutstyr, SNØ stiller med skiinstruktører og Aksel debuterer også som SFO-onkel.


Er deres skole interessert eller ønsker å høre mer om tilbudet?

Ta kontakt med oss på kontakt@snooslo.no.

Les mer om:

Alpinbakkene på SNØ

Ditt første besøk på SNØ

Utstyrsutleie på SNØ