SNØ - SNØpodden

SNØpodden

SNØpodden er en podcast fra SNØ om det hvite gullet som dekker landet vårt halve året. Her fyrer vi løs med spørsmål om snøen til gjester som har dedikert livet sitt til den, til de som helst ønsker den bort og til de i mellom.


Hør SNØpodden

Tilgjenglig på alle kanaler der du hører din podcast. Søk på "SNØpodden" så dukker den opp.


Om SNØpodden

Vi har vært så heldige og fått med oss herlige Elise Røisland som host på SNØpodden. Hun er selv ingen ekspert på vinteraktiviteter, men hun er ikke sjenert i det hun fyrer løs med spørsmål om snøen til våre gjester.

Episode 8: Kommer snart

Åttende episode av SNØpodden er under produksjon og vil være tilgjengelig snart.

Episode 7: "The art of skiing" med Maximilliam Smith

Maximilliam Smith

Maximilliam Smith fra Göteborg er en freestyle skier med et litt annerledes syn på skikjøring enn de fleste har. Han ser nemlig skikjøring som en kunstform og en kreativ måte å uttrykke seg på, heller enn noe som MÅ være seriøst, vanskelig eller farlig.

Sammen med venner startet han filmselskapet The Bunch som skapte en new movement for skikjøring som var gøy, sexy og estetisk vakkert. På Instagram poster han fantastiske videoer for sine 10k følgere under brukernavnet @bmackdigital. Så hvis du vil lære deg en ting eller to om å bygge brand som skikjører, så er denne episoden noe for deg.

Hør episoden her

Episode 6: Marius og Ida - "Love is in the ice"

Ida og Marius

Møt kjæresteparet Marius og Ida som falt for hverandre gjennom sin felles lidenskap for klatring, og som senere forlovet seg på klatretur. De er begge klatreinstruktører på Oslo Klatresenter, og i Mammut-veggen på SNØ.

Hør paret dele sine egne erfaringer, og lære bort ord og uttrykk du må kunne for å forstå noe som helst i det særegne klatremiljøet. De forteller hvordan de vanligste ulykkene skjer, og hvordan de kan se at noen i klatreveggen er helt ny i sporten.

De avslører i tillegg at isklatring er en farlig sport, og at de ofte er kalde og redde når de klatrer is utendørs. De er veldig enige om at det ikke er noen skam å snu når situasjonen føles utrygg, og at de beste historiene ofte blir til når man ikke fullfører.

På spørsmål om hva som er viktigst for dem med en klatrepartner, kommer god kommunikasjon og selvinnsikt høyt opp på lista. Og det som er viktigst med selve turen, er kaffepausen og kosen underveis. Hvem er da bedre å ha med seg på tur, enn kjæresten?

Hør episoden her

Episode 5: Verdensmester i slalåm Sebastian Foss Solevåg

Sebastian podcast

Vi har hatt verdensmesteren i slalåm, Sebastian Foss Solevåg, på besøk! Han er en skikkelig fin fyr, og han forteller at det er det gode miljøet på landslaget og treningsglede som har gjort at han har blitt så god som han er. I denne episoden av SNØpodden får du høre Sebastian forklare nøyaktig hva som gikk gjennom hodet hans timene før, og i øyeblikket da han ble verdensmester i slalåm i Cortina 2021 - den første nordmannen på 24 år. Han snakker allerede om neste mål (for han er langt fra mettet på medaljer), og avslører hvor og når han ser for seg å sette punktum for karrieren.

I tillegg svarer Sebastian på spørsmål som dere lytterne har sendt inn. Han svarer på hva som står på hans bucket list, og åpner opp om svært dårlige uvaner, en noe overraskende favoritt-TV-serie, og om han er singel eller ikke. Han kommer også med et løfte til de som slår tidens hans i Coca-Cola-løypa vår i sommer.

Hør episoden her

Episode 4: Nils Nielsen - fjellguiden med grensesprengende rekorder i ryggsekken

Nils

Fjellguiden, klatreren og kondisjonsfenomenet Nils Nielsen er vår gjest og han er en ydmyk mann med en langt ifra ydmyk merittliste. Ikke bare har han drevet med langrenn på høyt nivå som junior og vært på landslaget i randonee, han har også klatret fjell vi andre bare kan drømme om å se utsikten fra. Men det er tiden han gjør det på som fascinerer oss mest. Han har nemlig løpt Skagastølsryggen og tilbake på under 3 timer, en tur andre bruker 11-14 timer på. Opp og ned Mont Blanc bruker han under 8 timer! I dag driver han Fjellguide.no hvor han hjelper andre realisere fjelldrømmene sine. I SNØpodden deler han sine beste tips om turer i Norge og hva du bør tenke på og pakke med deg før du legger avgårde. Han advarer mot skredfare og fellene nybegynnere ofte tråkker i og så byr han på spennende historier fra da han selv var ung og naiv.

Hør episoden her

Episode 3: Abu og Mayoo - "Langrenn er kun for Insta"

Abu og Mayoo

I tredje episode av SNØpodden treffer du Lørenskog-kompisene komiker Abubakar Hussain og tv-profil Mayoo Indiran som slett ikke er så fan av snø og kulde som våre tidligere podd-gjester. Med en god dose humor forteller de at de ikke har troen på at folk egentlig nyter langrennsturene sine så mye som de skal ha det til. De mener de kan se forbi Instagram-fasaden og inn i smerten i øynene deres. Abu imiterer nordmenn som kjefter i skiløypa og podcast-host Elise forsøker å selge inn idéen om at neste date Mayoo inviterer til bør holdes i en snøhule.

Hør episoden her

Episode 2: Colombias snødronning Fiorella

Fiorella

I denne episoden av SNØpodden får du møte Fiorella D'Croz Brusatin - en hardbarket colombiansk idrettsutøver som jobber mot målet om å bli første colombianske kvinne som deltar i både Sommer- og Vinter-OL. Hun har allerede lykkes bli colombiansk mester og OL-deltager i triatlon - nå vil hun gå langrenn i Vinter-OL i 2022. Det er bare en liten detalj… hun har aldri gått på ski før! I SNØpodden snakker Fiorella om veien mot målet og hvorfor hun satser på en idrett hvor hun egentlig har alle odds mot seg.

Hør episoden her

Episode 1: Snowboardproff Silje Norendal

Silje Norendal

Snowboardproff Silje Norendal er første gjest i SNØpodden. I denne episoden får du høre Silje snakke om sine "to liv"; livet som idrettsutøver og det livet hun tror kommer etterpå. Det er tydelig at Silje brenner for rekruttering av jenter og bredde til sporten og slår et slag for at også "kjedelige vanlige" jenter kan satse på snowboard. Hun prøver blant annet å pushe programleder Elise over kneika til å prøve snowboard igjen etter et litt uheldig første forsøk med et forstuet halebein

Hør episoden herHar du et godt forslag på noen som bør være gjest på SNØpodden? Send oss gjerne ditt tips på kontakt@snooslo.no.Les mer om:

Besøk SNØ

Isklatring på SNØ

Kurs på SNØ