SNØ - Mammut-veggen

Mammut-veggen

Isklatreveggen inne på SNØ, også kalt Mammut-veggen, er Nordens første og en av verdens høyeste innendørs isvegger! Den er 15 meter høy og 10 meter bred. Vi har nå åpnet for nybegynnerkurs, og vil også snart åpne opp for erfarne klatrere.

Book nå

Mer tilgjengelig isklatring

Inne i snøsonen er det kaldt og vi kan derfor tilby mye av det vinteren har å by på. I løpet av våren og sommeren 2020 har vi utvidet vårt tilbud med en isvegg. Vi håper med dette at vi kan gjøre isklatring mer tilgjengelig for folk flest.

Mammut-veggen oversikt

Booking

Nå er det mulig å booke seg inn på våre gruppekurs. Hvert kurs varer i 2 timer og har 6 plasser. Det er først-til-mølla-prinsippet som gjelder.


Book nå


Flere kurstider vil bli lagt til forløpende og vi vil snart også åpne for booking for erfarne klatrere.

For bedrifter

Send oss en forespørsel på bedrift@snooslo.no

Pris

Pris : 650,-

Inkluderer klatreutstyr og instruksjon i klatreveggen.

De som ikke er medlemmer på SNØ må i tillegg kjøpe adgangsbillett til snøsonen (alpin/park). Adgang koster 300,- for voksen og 240,- for barn. Dette kan kjøpes her og gir deg tilgang til snøsonen hele dagen.

Kursinnhold

  • Treff din instruktør ved ankomst
  • Utdeling av sko, hjelm og annet mykt utstyr
  • Skifte i garderoben (skap inkludert i ditt adgangspass)
  • Utdeling av skarpt utstyr ved Mammut-veggen
  • Ca. 1,5 time klatring i veggen

Krav til forkunnskaper

Tau AS og Hans Petter Håkonsen drifter Mammut-veggen og leder kursene i isklatring. Dersom du deltar på et kurs eller som del av en organisert gruppe er det ingen krav til forkunnskaper. Ved booking utenom kurs vil det minimum være krav om topptaukort.

Top rope

Utstyr levert av Mammut

I over 150 år har Mammut utviklet trygt og pålitelig utstyr, i tillegg til funksjonelle klær for klatring. Mammut er vår samarbeidspartner på isklatreveggen, og står for klatreutstyret som kan leies. Det er topptau som gjelder og alt av utstyr kan leies på SNØ.

Mammut-utstyr

Bygg og vedlikehold

Det er murt tre gigantiske fundamenter, hvor det er plassert tre solide stolper som peker 15 meter opp i luften. Mellom disse er det plassert et antall dragere og en stålnetting som skal få isen til å sitte. Selve konstruksjonen peker rett opp 90 grader. Deretter sprayer vi veggen med tynne lag med snøkanon og rennende vann for å bygge is.

Det er SNØ som har bygget veggen og står for vedlikeholdet. Tau AS gir god rådgivning og utarbeider sikkerhetsrutiner for at veggen skal driftes på en forsvarlig måte.

The Mammut wall

Climber

Les mer om:

Langrennsløypa

Parken

Alpinløypene