SNØ - Mammut-veggen

Mammut-veggen

Isveggen på SNØ, også kalt Mammut-veggen, er Nordens eneste innendørs isvegg. Med en høyde på 15 meter er isklumpen på 180 tonn en konkurrent til tittelen “verdens høyeste innendørs isvegg”. Her gjør vi isklatring mer tilgjengelig for folk flest ved å tilby klatring i trygge omgivelser.


Se alle kurs her

Aldri prøvd isklatring før?

Selv om du aldri har klatret før kan du trygt oppleve isklatring på Mammut-veggen. Opplevelsesklatring hos oss krever ingen forkunnskaper, annet enn eventyrlyst og varme klær. En av våre instruktører gir dere en innføring i hvordan man sikrer på topptau, klatrer is og sørger for at sikkerheten er ivaretatt under klatringen.

Om du ønsker å arrangere en unik aktivitet for vennegjengen, utdrikningslaget eller julebordet, så arrangerer vi også dette for grupper og bedrifter. Send oss en forespørsel på kontakt@snooslo.no for booking.

IMG 870DA22DEEC2-1

Kurs og drop-in

Mammut-veggen er også tilgjengelig både for nybegynnere og erfarne klatrere gjennom kurs og drop-in-tider.

For de som ønsker instruksjon, eller ikke har klatret is tidligere, tilbyr vi både introduksjonskurs og PT-timer. Introduksjonskurs bookes her og forutsetter at du har topptaukort eller brattkort. For PT-timer kan du sende en forespørsel på kontakt@snooslo.no. Begge tilbud inkluderer klatreutstyr, instruksjon og adgang til Mammut-veggen i kursperioden.

Top rope

For drop-in må deltagerne ha topptaukort eller brattkort, og kunne vise til isklatreerfaring utendørs eller ha gjennomført "Intro isklatring" på SNØ. Deltakerne kan bruke eget klatreutstyr eller leie her. Vi er åpne for drop-in følgende tider:

  • Mandag-tirsdag: Kl. 17:00-21:00
  • Onsdag-fredag: Kl. 14:00-21:00
  • Lørdag-søndag: Kl. 10:00-18:00

Om du ønsker best mulige forhold anbefaler instruktørgruppa at du kommer mandag eller tirsdag kveld. Vi bruker tiden fra kl. 10:00-16:00 til å vanne og vedlikeholde veggen disse dagene, og isen er myk og våt på ettermiddagen. Ellers har vi faste kurs lørdag og søndag kl. 10:00-15:00, så om du ønsker å ha veggen mest mulig for deg selv er det smart å ta høyde for dette.

Se alle kurs her


Om Mammut-veggen

Isveggen vår består av to sider og totalt 8 taulinjer. Forsiden som peker mot skibakken har fire taulinjer og 1-2 autobelay-maskiner. Dette er siden vi kurser på, og som har de mindre tekniske og fysiske rutene. Her kan det være 4 klatrere i veggen samtidig så fremt det er 2-3 meter mellom hver klatrer, og man er utenfor hverandres fallsoner.

På den mørke baksiden er det også 4 taulinjer, men på grunn av plassen og isen kan kun to taulag oppholde seg her til enhver tid. Denne siden er kun åpen for dropin-klatrere og brukes aldri til organiserte kurs. Baksiden er en mer utfordrende side, med skjør og formasjonsrik is. Utvis forsiktighet når du klatrer her.

The Mammut wall

Climber

Les mer om:

Isklatring på SNØ

Ski- og snowboardkurs på SNØ

Ditt første besøk

Ofte stilte spørsmål