Hør episoden her.

Tilgjenglig på alle plattformer der du hører din podcast. Søk på SNØpodden så dukker den opp.

Nils Nielsen

I denne episoden av SNØpodden er fjellguiden, klatreren og kondisjonsfenomenet Nils Nielsen vår gjest. Han er en ydmyk mann, men merittlisten hans er langt fra ydmyk. Ikke bare har han drevet med langrenn på høyt nivå som junior og vært på landslaget i randonee, han har også klatret fjell vi andre bare kan drømme om å se utsikten fra.

Men Nils er kanskje mest kjent for sine grensesprengende rekorder. Han har nemlig løpt over hele Skagastølsryggen og tilbake på under tre timer, en tur andre veltrente bruker 11-14 timer på. I tillegg har han kommet seg opp og ned Mont Blanc på under 8 timer og klatret velkjente El Capitan i Yosemite.

I dag har han roet (litt) ned på klatringen og hjelper i stedet andre å realisere fjelldrømmene sine både i Norge og utland. Han driver Fjellguide.no og har ingen ringere enn både Kronprins Haakon Magnus og Jens Stoltenberg på kundelisten sin.

I SNØpodden deler han sine beste tips for fine fjellturer i Norge og hva du bør tenke på og pakke med deg før du legger avgårde. Nå i Koronatiden er det kanskje spesielt mange uerfarne som ønsker å komme seg ut på tur. Nils advarer mot skredfare og fellene nybegynnere ofte tråkker i og så byr han på spennende historier fra da han selv var ung og naiv.