SNØcup er skikretsene i Akershus, Oslo og Østfold sin egen langrennscup for aldersgruppene 15-16 år. Helgens renn var det tredje av sju, og 470 jenter og gutter stod på startlisten.

Vi tok en prat med en av deltakerne, Ines Aloy-Lislerud. Femtenåringen fra Njård Skiklubb kom på nittende plass i sin klasse, noe hun er greit fornøyd med, ettersom skøyting ikke er hennes favorittdisiplin.

Ines SNØcupHolmenkollen Foto MortenDybdahl2019 Ines Aloy-Lislerud (15) gikk SNØcup i Holmenkollen.

Det var mange som kom for å heie på meg, så jeg følte jeg måtte prestere

– Løpet var veldig tungt, men det gikk ok, sier Ines med sine fem kilometer vel overstått.

Kollenlørdag Kubjeller, taktfaste heiarop, nydelig vintervær og publikum langs løypene ga helgens SNØcup et tilsnitt av klassisk Kollen-stemning. Med bestefar, kusinen og hele den nærmeste familien tilstede var det viktig for Ines å gi alt. Kombinert med en krevende løype, ble løpet slitsomt for Njård-jenta.

– Det er tungt å gå i Holmenkollen, siden løypen har så mange bratte partier.

Ines Aksjon SNØcupHolmenkollen Foto MortenDybdahl2019 Ines skøyter i fint driv opp bakkene i Holmenkollen.

Variasjon og en god rutine Til lørdagens renn passet Ines på å stille uthvilt og godt forberedt. En god natts søvn, brødskiver til frokost, nok væske og en energitett snack en times tid før start, hører til hennes rutine.

– Jeg trener godt, men kanskje ikke så hardt de siste dagene før. Slik sparer jeg kreftene til det virkelig gjelder, sier Ines, som har klassisk sprint som favorittgren.

Sammensveiset gjeng I Njård trener femten- og sekstenåringene sammen, med jentene i flertall. Ines tror et lite miljø skaper sterkere bånd, og forteller at klubbens medlemmer er gode venner som treffes og trener både i regi av klubben og utenom. I tillegg til naturopplevelsene, er det samhold og vennskap Ines vil trekke frem som det beste med å gå langrenn aktivt.

– Du blir kjent med veldig mange, for langrenn er en sosial idrett. Og så er det veldig deilig med variert trening ute i naturen. Du blir ikke lei.

Registrer deg for flere nyheter og kommende tilbud på SNØ