– Det er på høy tid at skinasjonen Norge følger med i tiden. Dette har jeg venta på i lang tid!

Unike muligheter for barn Post mener det er god grunn til å glede seg over noe som er så konkret. – Når man ser hvor godt gjennomførte disse planene er, blir jo dette et mye bedre sportslig tilbud enn enn andre skinasjoner kan skilte med, meddeler Post ivrig. SNØ vil gi unike muligheter for at barn skal kunne utvikle mer sammensatte egenskaper istedenfor bare å suse rundt. Post trekker frem det kuperte terrenget som vil gi en mer naturtro opplevelse enn å gå i et flatt terreng. – Det er nødvendig for barn å utvikle ulike typer skigåing gjennom å veksle mellom teknikker, bakketopper og ikke minst det å kunne leke seg på ski. Voksne mennesker har det allerede inne, men jeg er veldig opptatt av at barn skal få oppleve hele spekteret ved skigåing, poengterer Post. Post engasjerer seg spesielt i rekrutteringen av barn og det at forholdene er lagt til rette for eliteutøverne. – For barn som skal få skifølelse og skiglede er det fantastisk fint med et anlegg i nærområdet. Det er gull for å sette i gang aktiviteter! Han legger til at det er en ypperlig mulighet for å dra til SNØ sammen med barna.

SNØ blir på mange måter som å spille fotball med Ronaldo som tiåring. Her kan barna bli inspirert av Bjørgen, Northug eller Kjetil Jansrud!

Ustabilt klima gir økt behov Klimaet er i endring, vintrene blir ikke bare kortere men også dårligere. Da vil et tilbud som SNØ gi muligheter for barn og voksne i alle aldre uansett ferdighetsnivå.

Færre reisedøgn Post presiserer at en innendørs skihall i nærområdet gjør at folk kan legge det inn i sin daglige trening. Dette gjelder særlig for toppidrettsutøvere, som slipper å dra til enten Torsby eller Göteborg som i dag er de nærmeste innendørs- arenaene. – Det innebærer at flere av våre utøvere kan bo hjemme istedenfor å være borte og bo på hotell i flere dager. Det blir en helt annen hverdag for eliteutøvere hvor de blant annet kan få bedre tid til familien sin. Post trekker også frem at en slik arena vil være ypperlig for testing av utstyr og teknikk.

jann-post *NRK-kommentator Jann Post er særlig opptatt av de skimulighetene som åpner seg for barn og unge. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK *

Løfter skisporten – og Lørenskog Lørenskog er i utgangspunktet et rimelig snøsikkert område. Post mener likevel at SNØ vil være et løft for skiidretten her, nettopp fordi man får et topp moderne anlegg. – Det å trene sammen med de beste i verden er jo motiverende, og generelt veldig bra for skimiljøet som helhet, utdyper han. – Vi kan jo tenke oss hvordan det vil være for en ti år gammel gutt å spille fotball med Ronaldo. På SNØ kan barna trene med Bjørgen, Northug eller Kjetil Jansrud. Det vil helt sikkert gjøre det lettere for barn å komme seg på trening, sier Post. Jeg ser heller ikke bort fra at mor og far vil oppleve SNØ som en innbydende arena.

Næringsklynge og områdeløft Post trekker også frem den tilhørende bydelen som spennende og noe som vil være med på å tiltrekke seg folk til Lørenskog. – Uten at jeg er noen politiker vil jeg tro at det åpner seg en god del spennende utviklingsmuligheter for lokalmiljøet. Post påpeker fordelen med at det følger mange arbeidsplasser med en slik satsning. – Men aller mest er jeg opptatt av rekrutteringen av barn til skiidretten og hvilke muligheter det skaper, poengterer ekspertkommentatoren.

Vil du ta med deg din familie til SNØ? – Når sønnen min blir gammel nok til å ha glede av det – og det er dårlig vinter – vil jeg nok trekke i den retningen. Jeg foretrekker å gå i skog og mark, for jeg har ingen planer om å gå Birken. Men for barnas skyld tar jeg gjerne turen, avslutter Post.