Langrennsløypa på SNØ er den første innendørs langrennsløypa Bjørkestøl har vært med på å konstruere. Bjørkestøl har det man kan kalle lang erfaring fra å utforme langrennsløyper. Blant hans fremste verker er konstruksjonen av OL-løypene i Salt Lake City 2002, Torino-OL 2006, Vancouver 2010 og Sotsji 2014 samt Oslo VM 2011.

En løype utenom det vanlige Langrennsløypa på SNØ er Norges første innendørs langrennsløype. Den er småkupert med krappe svinger - morsom for både aktive og nybegynnere. Deler av løypa henger i taket, mens den resterende delen går i terrenget. Bjørkestøl sier at det har vært en utfordrende oppgave å lage en innendørs løype, men er godt fornøyd med resultatet. Løypa skal gi en følelse av å gå i terreng.

Langrenn for alle Den er fem meter bred med ett klassisk spor samt et skøytefelt. Beregninger viser at antatt kapasitet er på inntil 2-400 løpere i løypa om gangen.

Bjørkestøl forteller at han har vært opptatt at dette skal være en løype hvor alle skal kunne ha det gøy. Det er variasjon hele veien - ikke en eneste kjedelig meter.

Les mer om langrennsløypa på SNØ her.