–At vi gir bort det aller første årskortet til Biblioteket i Lørenskog betyr at lokalbefolkningen i distriktet kan få låne en dag på SNØ på samme måte som man låner en bok. Alt du trenger for å få glede av SNØ er bibliotekkortet ditt, sier Bård Windingstad, tidligere daglig leder i SNØ.

Når SNØ åpner dørene i Lørenskog i 2020, vil Norge kunne smykke seg med verdens største helårs opplevelsessenter for snø og vinteraktiviteter.

utdeling-bibliotek-proto Biblioteksjef Mette Rysjedal og Bård Windingstad, tidligere daglig leder i SNØ

–Det er mange som gleder seg til SNØ, og det er snart et tre-sifret antall som har sikret seg et årskort til en pris som du garantert aldri vil se igjen. Det skal jo lønne seg å være tidlig ute. Vi inviterer også alle som er interessert i prosjektet til å være med å lage SNØ sammen med oss. Dette gjør du gjennom å søke om plass i SNØ´s Beta Unit på snooslo.no. Her kan du også registrere deg for å delta i trekningen av 300 billetter til åpningsfesten i 2020, sier Windingstad.

SNØ nok til alle Denne uken tok Mette Rysjedal, konstituert biblioteksjef ved Lørenskog Bibliotek, i mot det aller første årskortet til gigantanlegget. At nettopp biblioteket blir den første eieren av et årskort synes biblioteksjefen er en svært god idé.

–Biblioteket er tilgjengelig for alle. Å gi folk som kanskje ikke har anledning til, eller ikke er vant til å gå eller stå på ski muligheten til å oppleve SNØ gjennom våre bibliotekstjenester, synes jeg er helt fantastisk, sier hun.

–SNØ skal bli et opplevelsessenter for alle, enten man konkurrerer i verdenstoppen, trener til Birken, er nybegynner eller bare vil kose seg i snøen. Derfor er det en stor glede å gi det aller første årskortet, som også inkluderer utlån av utstyr, til biblioteket og således lokalbefolkningen her i Lørenskog, sier daglig leder fornøyd.

50.000 kvadratmeter Det er Vinterparken som bygger det gigantiske opplevelsessenteret og dermed skaper et stykke helårs snø-oase for alle som er glade i ski, brett, aking og vinteraktiviteter. SNØ skal bli en del av Vinterparken, en helt ny bydel rundt Ødegården ved Lørenskog stasjon.

–Anlegget vil danne et «rom» på cirka 50.000 kvadratmeter, med fire nedfarter og bakker samt en variert langrennsløype på cirka 2 kilometer. Dette vil by på snøglede for treningsentusiaster og for dem som er mest opptatt av opplevelsene man kan få på ski, brett, aking og andre snøaktiviteter. Vi håper selvfølgelig på at SNØ vil bli en ny attraksjon for turister, som også vil kunne gagne det lokale næringslivet her på Østlandet, avslutter han.