40.000 kvadratmeter og stabile minusgrader hele året. SNØ blir av flere beskrevet som det mest innovative, kommersielle byggeprosjektet i Norge noensinne. Siste torsdag i januar markerte rundt 200 arbeidere at tak og vegger står ferdig. Feiringen kalles kranselag, og har lange tradisjoner i byggfaget. Milepælen sammenfaller med at det nå er rundt ett år før Norges første helårsarena for ski- og snøopplevelser skal åpne for publikum.

Erlend Nicolaisen Dybde Foto Betonmast kopiErlend Nicolaisen, prosjektleder i Betonmast.

– Noen ganger må man se ting med sine egne øyne, for å kunne forstå hele omfanget, og SNØ er et slikt prosjekt. Å se et så stort og flott bygg reise seg med tak og vegger, gir en fantastisk følelse. I dag markerer vi en milepæl som mange flinke mennesker har jobbet hardt for å nå, sier Erlend Nicolaisen, prosjektleder i Betonmast.

Natur møter teknologi – Grunnforholdene under den gigantiske arenaen er egnet for å skape en permanent isbre direkte på bakken. Dette gir forutsigbarhet og er et godt utgangspunkt for å skape fantastiske forhold hele året, forteller Morten Dybdahl, daglig leder i SNØ.

Portrett Morten Dybdahl Foto GWSMorten Dybdahl er daglig leder i SNØ.

– Vi ønsker å skape unike snøopplevelser ved å forene det beste fra naturen med moderne teknologi. Arenaen får stolheis, koppheis og «magic carpet», alpine nedfarter, blåpark for snowboard og freeski, pluss et eget nybegynnerområde. I tillegg blir det inntil to kilometer med langrennsløyper, delvis hengende i spektakulære takmesaniner.

Inntil snøsonen SNØ, bygges en varm sone på 12.500 kvadratmeter over seks etasjer, som vil inneholde serveringssteder, kontorer, treningssenter og butikker.

– SNØ vil by på opplevelser for alle – enten man er aktiv, mosjonist, prøver ski for første gang eller bare liker å kose seg med venner og familie, sier Dybdahl.

Del av en større bydelsutvikling Helårsarenaen er første byggetrinn i en ekspansiv bydelsutvikling mellom Oslo og Gardermoen. Bak står Selvaag, Canica, Oslo Pensjonsforsikring, Baumann Invest, Malling & Co og Lørenskog Kommunale Pensjonskasse. Bydelen har fått navnet Snøporten, og vil tilføre kommunen mer enn 2000 nye arbeidsplasser når den står ferdig.

Vi utvikler et av Stor-Oslos nye knutepunkter

LarsPThorbjørnsen Foto SelvaagLars P. Thorbjørnsen, prosjektdirektør i Snøporten AS.

– Vi utvikler et av Stor-Oslos nye knutepunkter med blant annet en nærings- og kunnskapsklynge, butikker, boliger, hotell og innovative aktivitetskonsepter. Den nye bydelen blir mer enn 200.000 kvadratmeter stor, så det er på størrelse med Tjuvholmen, sier Lars P. Thorbjørnsen, prosjektdirektør i Snøporten AS.

Registrer deg for flere nyheter og kommende tilbud på SNØ

Luftfoto: Betonmast