Skiskyting! – Vi er veldig aktive, så det må gjøres noe fysisk. Vi kan ikke sitte inne på søndager, det er ikke mulig med fire gutter! Da går de på veggen, sier Guro Kihl Bech og ler. Det at SNØ legger opp til at hele familien skal kunne være aktive med hver sin foretrukne aktivitet, samtidig, under samme tak, opplever hun som en kjempefordel med den kommende helårsarenaen. Øverst på ønskelista hennes står organiserte aktivitetstilbud for hele familien.

– Skiskole på søndager hadde vært fint. På lørdager skal man liksom gjøre alt og søndag er det plutselig ikke så mye å gjøre. Et tilbud til alle aldre hadde for vår del vært veldig flott. Han eldste liker ikke å bli altfor sliten, mens han på tre kjører bare utfor, så han er en litt annen type igjen, sier hun.

Kihl Bech har også et par gode ideer til hvordan man kan gjøre langrennstilbudet litt ekstra spennende for små og store. – Det kan kanskje bli litt voldsomt, men skiskyting hadde vært veldig kult! Ikke nødvendigvis ekte skyting, men jeg tror en slags skiskyting kunne vært kult for gutta.

Det hadde vært bra om han kan lære seg litt hopp og triks. Gruppekurs, for eksempel, med forskjellige aktiviteter på forskjellige dager.

Trikseskole Sandra Nadia Svennes og sønnen Leon fra Oslo gleder seg også til SNØ åpner. Leon (ni år) har et høyt aktivitetsnivå året rundt, og er allerede en racer i bakken.

– På vinteren er det enten snowboard eller slalåm. Ellers er han på telttur, eller sykler, på båttur, eller på sparkesykkel i Skur 13 på Tjuvholmen. Ja, i det hele tatt, sier Svennes. Så når SNØ åpner blir det dermed både brett og ski under beina?

– Ja, men han liker snowboard best. Han har prøvd å trikse litt, men er ikke helt der. Han har kjørt alle ekspertbakkene på Hafjell, Kongsberg og Hemsedal, sier Svennes. Utover alpinbakker, terrengpark og langrennsløyper håper hun at det også blir mulig for sønnen å lære seg hvordan man bruker rails og hopp.

– Triksing er kult for ham, så det hadde vært bra om han kan lære seg litt hopp og triks. Gruppekurs, for eksempel, med forskjellige aktiviteter på forskjellige dager. Det er alltid kult med diplom og medaljer, sier Svennes og ler.

– Leon har også lyst til å ha slalåm- eller snowboardbursdag. Han har bursdag i november, så han ønsker å feire hos dere!

Alt under ett tak

Vidar Persbraaten og datteren hans på seks gleder seg litt ekstra til åpningsdagen i 2020. –Jeg bor rett i nærheten, så jeg kommer til å ha gangavstand til SNØ. Datteren min har prøvd seg en del både på på bortover- og nedoverski. Nå kommer hun seg ned bakken uten staver og kan stå relativt fint alene. Hun liker også å ake, så da er det flere snøaktiviteter hun kan drive med der, sier Persbraaten. Han forteller at datteren er i en alder der lek har høyest prioritet.

– Hun sykler, det er ut på tur, hun spiller fotball, og så har hun gått på svømmekurs og dansekurs, sier Persbraaten. Han ser frem til å være aktiv sammen med datteren når SNØ åpner dørene. Ønsker han og datteren seg noen flere aktivitetsmuligheter, utover alt som det allerede er lagt opp til?

–Det må i så fall være skøyter. Det er ikke en greie for meg, men det kunne vært noe for jentungen. Samler du alt av snøopplevelser under ett tak får du jo en bra greie!